Satylia

Türkiye'nin İlk Pro-Postbiyotiği | Satylia

Nedir

Satylia probiyotik, çinko ve krom içeren takviye edici gıdadır.

Nasıl Kullanılır

11 yaş ve üzeri yetişkinler için sabah ve öğlen olmak üzere günde 2 kere alınması önerilir. 2 kapsül arasında en az 4 saat olmalıdır. 60 kapsül, 1 aylık kullanım içindir. Satylia’yı 1 bardak su ile kullanabilirsiniz. Kapsüller küçük, tatsız ve kokusuzdur. Kapsüller açılarak kullanılmaz.

Ne Zaman Kullanılır

Günde 2 kere, 1 kapsül şeklinde tüketilmesi önerilir. Sabah ve öğlen; aç veya birkaç lokma öğün ile birlikte kullanılması tavsiye edilir. 2 kapsül arasında en az 4 saat olmalıdır. Bir bardak su ile alınmalıdır. Önerilen dozajı dikkate alarak günde belirtilen miktarda tüketilmesi çok önemlidir. Ürünün etkili olabilmesi için düzenli olarak kullanmaya özen gösterin.

Ne İşe Yarar

Satylia içerisindeki probiyotik mikroorganizmalar sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca çinko içeriğiyle yağ asitlerinin normal metabolizmasında ve normal karbonhidrat metabolizmasında; krom içeriğiyle de normal makro besin öğeleri metabolizmasında ve kan glukoz düzeyinin korunmasında rol oynar.

Alternate Text

SATYLIA PRO-POSTBIYOTIK

Hafnia alvei HA4597™ Nedir?

Hafnia alvei HA4597™ Nedir?

Hafnia alvei HA4597™, normal bağırsak florasının bir parçası olarak insanların sindirim sisteminde bulunan bir bakteridir. Hafnia alvei HA4597 etki mekanizması bilimsel olarak tanımlanmış ve anlaşılmış bir probiyotiktir.2

Hafnia alvei HA4597™ Gıda Takviyesi Olarak Güvenli midir?

Hafnia alvei HA4597™ Gıda Takviyesi Olarak Güvenli midir?

Hafnia alvei HA4597™, ayrıca peynir üretiminde kullanılan bir starter (başlangıç) kültürü bakterisi olarak süt ürünleri endüstrisinde yıllardır kullanılmaktadır. Bu nedenle insan beslenmesinde uzun bir güvenli kullanım geçmişine sahip bir bakteridir. Hafnia alvei, EFFCA (European Food & Feed Cultures Association - Avrupa Yiyecek ve İçecek Kültürleri Birliği) tarafından gıdada kullanılabilen bir mikroorganizma olarak listelenmiştir.

Çinkonun Sindirim Sistemine Faydası Nedir?

Çinkonun Sindirim Sistemine Faydası Nedir?

Çinko normal karbonhidrat ve yağ metabolizmasını destekler ve makro besin öğeleri metabolizmasına katkıda bulunur. Yani vücut tarafından işlenmesine ve kullanılabilir hale gelmesine katkıda bulunur.

Kromun Sindirim Sistemine Faydası Nedir?

Kromun Sindirim Sistemine Faydası Nedir?

Krom normal makro besin öğeleri metabolizmasına katkıda bulunur. Ayrıca kan glukoz düzeyinin korunmasında rol oynar.

SAĞLIK REHBERİ

20.11.2023
Obezite Nedir?

Yaşam tarzınızı değiştirerek bu risk faktörlerinin çoğunu kontrol edebilirsiniz.1

Devamını Oku
06.12.2023
Günde Kaç Adım Atmak Fayda Sağlayabilir?

Yürüyüş, sağlıklı yaşama katkı sağlayan fiziksel aktivitenin en güvenli ve en basit biçimlerinden biridir.1

Devamını Oku
13.02.2024
Çinkonun ve Kromun Metabolizmaya Katkısı Nedir?

Kendini aç hissetme ve sürekli bir şey yeme duygusunun altında yatan sebeplerden birisi de insülin düzeyinde artış gibi metabolizma kaynaklı problemlerdir.1

Devamını Oku
06.12.2023
Vücut Kitle İndeksi (VKİ) Nedir?

Vücut kitle indeksi (VKİ), yetişkinlerde boy/kilo özelliklerini tanımlamak ve bunları gruplar halinde sınıflandırmak için kullanılan kolay bir ölçümdür.1

Devamını Oku

KAYNAKÇA

  • Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği.

  • Satylia Ürün Bilgisi.

  • 2019 Winners. https://nutraingredients-awards.com/live/en/page/previous-winners. Erişim tarihi: Haziran 2022

  • Enterobacteriaceae . Michael S. Donnenberg, in Mandell, Douglas, and Bennett's Principles and Practice of Infectious Diseases (Eighth Edition), 2015. https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/hafnia-alvei/pdf.

  • Veiga P et al. Moving from probiotics to precision probiotics. Nat Microbiol 5, 878–880 (2020).

  • Vinot, N. et al. 'The Potential of Precision Probiotic Hafnia alvei HA4597 to Support Weight Loss', in H. M. Heshmati (ed.), Weight Management - Challenges and Opportunities [Working Title], IntechOpen, London, 2022. 10.5772/intechopen.103723.

  • Bourdichon F et al. "Safety demonstration of microbial species. Risk assessment of specific microbial strains for use in the food chain", Università Cattolica del Sacro Cuore, XXXIV ciclo, a.a. 2020/21, Piacenza, [http://hdl.handle.net/10280/115770].

  • Bourdichon F et al. Food fermentations: Microorganisms with technological beneficial use. Int J Food Microbiology 2012;154(3):87-97

  • Décheloe P et al. The Probiotic Strain H. alvei HA4597® Improves Weight Loss in Overweight Subjects under Moderate Hypocaloric Diet: A Proof-of-Concept, Multicenter Randomized, Double-Blind Placebo-Controlled Study. Nutrients 2021, 13, 1902.

  • Legrand R et al. Commensal Hafnia alvei strain reduces food intake and fat mass in obese mice—a new potential probiotic for appetite and body weight management. International Journal of Obesity. 2020. 44(5):1041-1051.